IOC hjelper folk med å forlate Afghanistan; Bach sier at rundt 100 evakuerte

Den internasjonale olympiske komiteen har hjulpet rundt 100 medlemmer av det olympiske samfunnet med å forlate Afghanistan i løpet av de siste ukene da Taliban hevdet kontrollen over landet, sa IOC -president Thomas Bach onsdag etter den første IOC Executive Board Meeting Post-Olympic Summer Games i Tokyo.

Bach sa at alle idrettsutøvere som konkurrerte i Tokyo – Afghanistan hadde fem konkurrenter på lekene – har blitt evakuert sammen med to idrettsutøvere som trener i håp om å kvalifisere seg til vinterlekene i Beijing i 2022 i Beijing. IOC -direktør for olympisk solidaritet James Macleod sa at de som hadde forlatt inkludert familiemedlemmer og i tillegg forsøk på å få mye flere idrettsutøvere på humanitære visum ville fortsette.

Bach sa at IOC ble kontaktet på dagen for avslutningsseremonien i Tokyo av den nasjonale olympiske komiteen i Afghanistan som ber om hjelp, og denne innsatsen vil fortsette. Flere internasjonale idrettsorganisasjoner har hjulpet IOC ved å lobbye regjeringene sine til å legge navn til listen over mennesker som kunne forlate landet, og Bach sa at det var et spesielt fokus på “kvinnene og jentene som kanskje er mest utsatt, men uten Selvfølgelig forsømmer Borussia Monchengladbach Skjorter alle andre som kan være i faresonen på grunn av den politiske situasjonen. ”

Samira Asghari, IOCs medlem i Afghanistan, ba forrige måned om hjelp til å evakuere landets kvinnelige idrettsutøvere før de senere slettet stillingen fra Twitter.

Beijing 2022 -oppdatering

Arbeidet har også gått opp i forberedelsene til Wintertime Games 2022 i Beijing. Bach berømmet en avtale som la NHL -spillere delta i menns ishockey, og krediterte disse spillerne for å være “drivkraften for avtalen.” Bach la til at 10 internasjonale konkurranser som fungerer som testarrangementer i Beijing starter i oktober og varer gjennom slutten av året. Oktober er også en måldato for når den første utgaven av IOC -spillbøker blir utgitt med helse- og sikkerhetsprotokoller.

Bach utsatt på spørsmål om fans på vei til Beijing, og sa “IOC vil følge de samme prinsippene som vi gjorde for Tokyo. Vi måtte akseptere – og aksepterte – beslutningen der av myndighetene om tilskuere, i tilfelle Tokyo (med) Valencia Skjorter ingen tilskuere i olympiske sportsbegivenheter. ”

Og han ble merkbart curt da han ble spurt om det politiske klimaet i Beijing. IOC har vært under tung kritikk med noen politikere i kongressen, så vel som menneskerettighetsgrupper som reiser ideen om boikott for å protestere mot menneskerettighetsspørsmål i Kina, spesielt når det kontrasteres til arbeidet IOC har gjort for å evakuere medlemmer av OL -bevegelsen i Afghanistan.

“Det er begrensninger i vår innflytelse,” sa Bach. “Det er for å ta vare på humanitære spørsmål i OL -samfunnet. Dette er hva vi gjør.

“Politikkene i OL-charteret styrer hvor det handler om ikke-diskriminering, der alle liker de samme rettighetene og vi bringer verdens utøvere sammen i en fredelig konkurranse som sender denne positive beskjeden om fredelig konkurranse, om ikke-diskriminering, av alle Å respektere alle, sende denne meldingen til verden fra de olympiske leker, ”la Bach til, og la påpekt” uansett hvor de finner sted. ”

Mens han prøvde å male IOC som ikke-politisk, kunngjorde Bach også disiplinærhandling mot Nord-Korea, Barcelona Skjorter og sa at den nasjonale olympiske komiteen i landet har blitt suspendert til slutten av 2022 og vil ikke motta økonomisk støtte NOCs har rett til fra OL-bevegelsen Etter at det ikke sendte et lag til Tokyo. Bach lagt til må alle nordkoreanske idrettsutøvere kvalifisere seg til Beijing 2022, “IOCs hovedstyre vil ta en skikkelig beslutning med tiden.”

Ros for Tokyo

INSPERT med all den politiske diskusjonen var en første gjennomgang av de nylig fullførte olympiske og paralympiske lekene i Tokyo, som Bach proklamerte “symbolet på håp verden lengtet etter.” Bach løp ned en liste over kommentarer fra interessenter-overraskende alle positive-og på spørsmål om han fortsatt kunne si at spillene var trygge gitt Japans fortsatt stigende infeksjonsrater, svarte Bach “Vi har ingen indikasjoner på at det ble overført noen infeksjon fra den OL -boble til folket i Tokyo eller folket i Japan. Dette støttes av det vitenskapelige beviset og det faktum at du har stigende figurer ikke bare i Tokyo, men over hele Japan. ”

Bach ble også merkbart Curt da han ble spurt om det potensielle trinnet av FIFA, fotballs verdensstyringsorgan, for å få herrenes verdensmesterskap hvert annet år i stedet for hvert fjerde år – og satte det i direkte konkurranse med OL i både 2028 og 2032.

“Vi følger nøye og overvåker disse diskusjonene og synes dem er veldig interessante,” sa Bach, og la senere til “Vi vil ikke forstyrre denne diskusjonen. … Jeg vil ikke legge drivstoff i brannen av dette. ”

Dele denne:
Twitter
Facebook
Skrive ut
LinkedIn
Reddit
E -post

Leave a Reply

Your email address will not be published.